В Україні призупинено експлуатацію 191 атракціону. Про це повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України з посиланням на першого заступника начальника Головного управління захисту прав і свобод дітей Ірину Кучерин.

«Результати перевірок, проведених територіальними підрозділами Держгірпромнагляду, показали, що майже кожен із 1,4 тис. оглянутих атракціонів експлуатується з порушенням нормативно-правових актів щодо промислової безпеки та охорони праці», - сказала вона.

Зокрема, зупинені атракціони підвищеної небезпеки у Закарпатській, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській, Чернівецькій, Чернігівській областях та місті Києві.

Крім того, виведені з експлуатації 57 атракціонів, із яких 22 - демонтовані. За допущені порушення у цій сфері 110 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, на початку червня заступник голови Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Степан Дунас заявив, що в Україні тимчасово призупинено діяльність 275 атракціонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361