Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству фінансів разом з усіма розпорядниками бюджетних коштів, з регіонами, комітетами і фракціями Верховної Ради максимально відпрацювати і узгодити проект бюджету на 2014 рік для того, щоб у визначені законом терміни подати його на розгляд парламенту. Про це глава уряду заявив під час засідання Кабінету Міністрів, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

За його словами, бюджетний процес повинен проходити без будь-яких канікул.

Азаров підкреслив, що уряд схвалив Основні напрями бюджетної політики на 2014 рік ще навесні. «Документ опрацьований комітетами Верховної Ради України, і 22 травня 2013 року комітет ВРУ з питань бюджету ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект відповідної постанови», - заявив він.

«Наша принципова позиція полягає в тому, що, незважаючи на всі складності, розгляд проекту бюджету на 2014 рік має розпочатися у визначений законодавством термін», - підкреслив прем'єр-міністр і додав, що Міністерство фінансів, виходячи з цього, працює над проектом Державного бюджету на наступний рік.

За словами Азарова, в соціальній сфері бюджетна політика 2014 повинна забезпечити виконання соціальних ініціатив Президента України, зокрема:

- Подальше економічно обґрунтоване підвищення мінімальної заробітної плати та посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, як це визначено посланням Президента України;

- Встановлення розміру прожиткового мінімуму та соціальних гарантій, що визначаються на його основі, з урахуванням зростання показників реального сектору економіки та індексу споживчих цін;

- Підвищення рівня соціального захисту малозабезпечених верств населення.

Крім того, при підготовці проекту Державного бюджету на 2014 рік необхідно вирішити завдання Президента щодо зміщення акценту бюджетної політики на регіони, забезпечити збільшення питомої ваги видатків місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни, підкреслив Азаров: «А тому необхідно провести консультації зі всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування».

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає, що держбюджет цього року з точки зору розподілу ресурсів між центральним та місцевими бюджетами «є напруженим», і прогнозує аналогічну ситуацію і з бюджетом 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236