Один із пілотів літака Boeing 777 авіакомпанії Asiana Airlines, який розбився при заході на посадку у Сан-Франциско, розповів, що за кілька секунд до катастрофи був засліплений яскравим спалахом із землі. Про це повідомляє «Associated Press» з посиланням на представника Національного комітету безпеки на транспорті (National Transportation Safety Board, NTSB), який розслідує інцидент, Дебору Херсман.

Херсман пояснила, що пілот, за його словами, був засліплений приблизно за 3-4 секунди до того, як лайнер торкнувся землі. Що саме стало причиною засліплення, поки невідомо, проте слідчі не виключають, що це був лазер. Чи могло осліплення зіграти якусь роль у катастрофі, також на даний момент неясно, пише «Lenta.ru».

Херсман також розповіла, що відразу після аварійного приземлення пілоти не оголосили про евакуацію, а попросили пасажирів залишатися на місцях. Повідомлення про необхідність екстрено покинути літак прозвучало лише через 90 секунд після приземлення, коли зовні лайнера вже почалася пожежа.

Boeing 777 авіакомпанії Asiana Airlines, що слідував у Сан-Франциско із Шанхаю з пересадкою у Сеулі, зазнав аварії 6 липня. При жорсткій посадці у літака частково зруйнувався фюзеляж, після чого він загорівся. На борту лайнера були 291 пасажир і 16 членів екіпажу; внаслідок інциденту загинули дві людини, ще 182 отримали поранення.

У ході розслідування, зокрема, з'ясувалося, що один із пілотів вперше в кар'єрі садив літак подібного типу в аеропорту Сан-Франциско; в той же час на інших лайнерах він налітав більше десяти тисяч годин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231