Українські банки повинні відновлювати кредитування реального сектора економіки. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«На чому потрібно зосередитися, щоб досягти максимально позитивно ефекту в другому півріччі 2013? Перш за все, на відновленні баками кредитування реального сектора економіки», - сказав Азаров.

За його словами, центральні органи виконавчої влади підготували 73 проекти, які планується реалізувати з використанням механізму державних гарантій. «Із них 52 проекти перебувають на розгляді банківських установ і поки що всього лише 5 проектів отримали позитивну оцінку банків. Але до сьогоднішнього дня їхнє фінансування не розпочато. Із понад 800 проектів, задекларованих обласними адміністраціями, на попередній розгляд в банки надійшло 109. І знову тільки 4 прийнято. Цього явно недостатньо. Міністерство фінансів разом з НБУ та регіональними адміністраціями повинні найближчим часом знайти, як зацікавити банки вкладати кошти в економіку», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр фінансів України Юрій Колобов заявив, що для залучення інвестицій в економіку України Кабмін оновив механізми державних гарантій під інвестпроекти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246