У Севастополі у зв'язку з убивством міліціонером Держслужби охорони охоронця приватного магазину, що сталося 4 липня у магазині «Золоті перли», будуть звільнені кілька міліцейських співробітників.

Про це під час засідання колегії у прокуратурі міста повідомив журналістам начальник Управління МВС України в місті Севастополі Валерій Радченко, повідомляє «УНІАН».

«Це ганебний випадок, який стався з працівником міліції. Вжито заходів, звільнені з посади деякі керівники, працівники кадрового апарату підрозділу ДСО», - сказав він.

Торкаючись питання звільнення деяких співробітників, він зазначив: «Нехай буде некомлект великий, але будуть ті працівники, на яких ми зможемо розраховувати».

Радченко додав, що звернувся з клопотанням до вищого керівництва щодо прийняття дуже жорстких заходів до керівника ДСО при УМВС України в Севастополі. «Аж до звільнення не тільки з посади, а й із МВС», - сказав Радченко.

Нагадаємо, 4 липня 2013 року близько 11:00 міліціонер відділу Державної служби охорони при УМВС України в м. Севастополі, який здійснював охорону ювелірного магазину, «в ході раптово виниклого конфлікту з охоронцем із приватної охоронної фірми, який працював у суміжному залі того ж магазину, на ґрунті особистих неприязних відносин здійснив 4 постріли. В результаті співробітник ВДСО заподіяв потерпілому тяжкі тілесні ушкодження - 4 наскрізних вогнепальних кульових поранення, 2 з яких у голову. Від отриманих поранень останній помер на місці.

5 липня він повідомлений про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.8 ч.2 ст.115 КК України. У той же день за клопотанням прокуратури міста Ленінським районним судом м. Севастополя відносно нього обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

Прокуратура веде слідство стосовно працівника відділу Державної служби охорони при УМВС України в м. Севастополі. В даний час у кримінальному провадженні призначено низку експертиз.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1232