Джохар Царнаєв, обвинувачений у вибухах на фініші бостонського марафону, не визнав себе винним за всіма пунктами звинувачення.

Царнаєв звинувачується за 30 епізодами, в тому числі в чотирьох вбивствах: загибелі трьох людей внаслідок вибухів під час марафону в Бостоні 15 квітня, а також вбивстві охоронця.

За 17 пунктами звинувачення йому загрожує довічне ув'язнення або смертна кара.

Прокурор вимагає для Царнаєва смертної кари або довічного ув'язнення. За час слухання юнак демонстрував повну байдужість і не дивився на потерпілих.

Наступні слухання у справі «бостонського терориста» пройдуть 23 вересня. У цей день відбудеться зустріч сторони звинувачення та захисту з суддею для розгляду справи по суті.

Нагадаємо, 15 квітня у Бостоні на фінішній лінії марафону з інтервалом у 12 секунд прогриміли два вибухи. У результаті загинули три людини, понад 180 були поранені.

У ніч на 20 квітня у передмісті Бостона Вотертауні поліція затримала підозрюваного - 19-річного Джохара Царнаєва. Під час затримання він отримав кульові поранення в шию і в ногу і перебував у лікарні. Старший брат - Тамерлан - 19 квітня помер у лікарні від поранень, отриманих у перестрілці з поліцією.

За матеріалами: «ВВС», «ИТАР-ТАСС»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188