Прем'єр-міністр України Микола Азаров запропонував керівництву компанії Shell приєднатися до видобутку природного газу із традиційних і виснажених родовищ України.

Про це прем'єр-міністр заявив під час зустрічі з делегацією компанії Shell, повідомили у прес-службі Секретаріату КМУ.

«Я хочу запропонувати компанії Shell приєднатися до видобутку газу не тільки із нетрадиційних пластів, зокрема, сланцевих, а й до його видобутку із традиційних родовищ», - сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, що зараз Україна ставить спеціальні станції докачування газу, які збільшують тиск на діючих і виснажених родовищах і зокрема це дозволяє на 25-30% збільшити обсяги видобутку вуглеводнів, а, отже, Україна зацікавлена ​​ у залученні передового досвіду Shell.

У свою чергу, директор міжнародних проектів пошуку і розвідки вуглеводнів, член правління компанії Royal Dutch Shell Енді Браун зазначив, що компанії цікаве співробітництво з Україною у традиційному видобутку вуглеводнів.

«Ми могли б співпрацювати та обмінюватися знаннями, спільно розробляючи виснажені і традиційні родовища, ми могли б передавати вам наші технології», - сказав Енді Браун.

Він поінформував, що зараз компанія Shell у Нідерландах застосовує спеціальні технології для збільшення видобутку газу із виснажених родовищ, зокрема, цей досвід можна передати Україні.

Нагадаємо, уряд підписав угоду з компанією Shell про розподіл продукції на видобуток сланцевого газу на Юзівській площі, ресурси якої оцінюються у понад 4 трлн кубічних метрів газу.

Уряд оновив «Енергетичну стратегію до 2030 року».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208