Протягом доби у столиці було виявлено 4 вибухонебезпечних предмета: артилерійський снаряд діаметром 76 мм і 3 мінометних міни часів Великої Вітчизняної війни, повідомляє прес-служба ДержНС.

Перший боєприпас був виявлений 9 липня у Печерському районі Києва за адресою вулиця Тимірязєвська,1. Співробітники Центрального ботанічного саду знайшли на території артилерійський снаряд діаметром 76 мм і відразу ж повідомили про знахідку співробітникам ДержНС.

Наступний виклик надійшов від будівельників із Лабораторного провулка,12. При проведенні земляних робіт на території будівельного майданчика робочі виявили 3 мінометних міни діаметром 50 мм.

Боєприпаси були вилучені саперами 1-го Спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби Цивільного захисту ДержНС України та знешкоджені на полігоні.

Всього з початку року на території Києва вилучено та знищено 586 вибухонебезпечних предметів часів війни. Зокрема, 94 артилерійських снаряда, 42 мінометних міни, 5 ручних гранат, 3 підривника, 1 протитанкова міна, 1 аварійна бомба і 440 стрілецьких патронів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134