Посол США в Україні Джон Теффт заявив, що його країна зацікавлена ​​ у відродженні пам'яток історичної спадщини в Україні.

Про це він сказав під час урочистої презентації наукового каталогу «Мозаїки Михайлівського Золотоверхого собору», а також результатів проекту, реалізованого за грантом (загальною вартістю 46 тис. доларів) Американського посольського фонду збереження культурної спадщини та спрямованого на збереження колекції автентичних мозаїк ХІІ століття Михайлівського Золотоверхого собору.

«І це відновлення, реставрація мозаїки є знаком поваги нинішнього покоління українців до їхнього минулого, сучасного, а також до національної спадщини. І знову-таки підкреслюю: ми пишаємося тим, що приєдналися до цієї справи відродження національних пам'яток України. Це означає, що США поважають історію і культуру цієї країни», - сказав Теффт.

При цьому Теффт повідомив, що на даний момент Американський посольський фонд вже отримав нові заявки для надання грантів на проекти з реставрації культурної спадщини, і він очікує, що США займуться цими проектами, передають «Українські новини».

«І я як посол США в Україні з гордістю можу вам сказати, що жодна країна в Європі не отримала стільки грантів за програмою збереження культурної спадщини, як за цією програмою отримала Україна», - зазначив посол.

Крім того, він поінформував, що з дня свого заснування в 2001 році фонд допоміг у реалізації близько 700 проектів у більш ніж 120 країнах світу на загальну суму 36 млн доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339