Найбільше і найвідоміше злочинне угруповання в японській мафії якудза Ямагуті-гумі почала випускати власний журнал під назвою Yamaguchi-gumi Shinpo.

Восьмисторінкове видання розповсюджується серед учасників синдикату, який, за деякими даними, налічує близько 27 700 членів і покликане зміцнити єдність серед мафіозі, чисельність яких скорочується, повідомляє щоденна японська газета Sankei Shimbun.

Так, чисельність Ямагуті-гумі, в яку входять понад 40% організованих угруповань країни, за минулий рік скоротилася на 3300 осіб. Чисельність всієї якудзи знизилася на 7100 осіб і склала 63 200 мафіозі, стверджує видання, посилаючись на дані Національного поліцейського агентства.

У зв'язку з цим на першій сторінці нового журналу бос організації Кеніті Синоду звернувся з відозвою до соратників. Він зазначив, що для якудзи настали тяжкі часи і для отримання доходів у своїй «роботі» мафіозі більше не можуть покладатися тільки на свій «бренд», а повинні дотримуватися кримінальних традицій і законів, пише «Lenta.ru».

У журналі також є і розважальний розділ, що включає замітки про риболовлю, сатиричні хайку (жанр традиційної японської ліричної поезії) та головоломки з використанням уривків із японських настільних ігор го і сеги.

Зазначимо, що Ямагуті-гумі є однією із найбільших злочинних організацій у світі і найбільшою з усіх угруповань якудза.

Ямагуті-гумі є також однією із найбагатших спільнот у світі організованої злочинності, маючи мільярди доларів прибутку на рік від вимагання, азартних ігор, секс-індустрії, торгівлі зброєю, наркотиками, а також операцій у сфері нерухомості та будівництва. Вони також беруть участь в акціях маніпулювання ринком і створенні порнографічних сайтів.

Штаб-квартира Ямагуті-гумі розташовується у японському місті Кобе, але організація діє на території всієї Японії і веде свій бізнес і за кордоном, в основному в Азії і США. Незважаючи на більш ніж десятиліття серйозної протидії поліції, чисельність і багатство організації ростуть.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231