Лікарі оголосили жительку штату Нью-Йорк мертвою і вже збиралися видалити їй всі органи для подальшої трансплантації, як раптом нібито померла від серцевого нападу жінка розплющила очі. Співробітників лікарні, які поставили невірний діагноз, звинуватили у злочинній недбалості, повідомляє Syracuse Post Standard.

41-річна Колін Бернс була доставлена ​​ у Центр здоров'я імені святого Йосипа у Сіракузах з передозуванням забороненими речовинами. Принаймні, такий діагноз поставили американці лікарі. Незабаром, за їхніми ж даними, вона померла від серцевого нападу, після чого родичі Бернс погодилися пожертвувати її органи для трансплантації.

Проте раптово, вже перебуваючи на операційному столі, визнана мертвою жінка розплющила очі. За словами матері Колін Бернс Люсіль Касс, лікарі так і не дали їй офіційного пояснення, у який момент вони допустили помилку, яка ледь не стала фатальною для матері трьох дітей. «Медики були шоковані не менше, аніж ми», - сказала пані Касс.

Незважаючи на те, що сім'я Бернс вирішила не подавати до суду, влада оштрафувала лікарню, де лежала жінка, на 6 тисяч доларів і почала розслідування проти її співробітників. За словами поліції, подібні випадки часом трапляються, проте їх облік не ведеться, тому скласти відповідну статистику не видається можливим.

Незважаючи на те, що справа Бернс було розпочата ще у 2011 році, вона досі не розкрита. Правоохоронці не виключають, що жінку хотіли вбити заради органів.

Як би то не було, доля «воскреслої» американки виявилося трагічною. Через добу після невдалої операції її виписали, проте через два роки після цього випадку пані Бернс покінчила з собою. За словами Люсіль Касс, її дочка перебувала у глибокій депресії і не бачила сенсу жити далі.

За матеріалами «Вести.ру»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258