В Україні немає підстав для зниження внутрішніх закупівельних цін на зерно. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, Аграрний фонд в даний час веде закупівлі зерна для того, щоб не допустити перенасичення ринку.

«Щоб не допустити перенасичення внутрішнього ринку і штучного заниження цін, активно працює Аграрний фонд. Цей державний оператор допомагає зняти залишки зерна. Аграріям вигідно співпрацювати з ним, оскільки ця установа платить за зерно ринкову ціну», - сказав Присяжнюк.

Так, Аграрний фонд закупив в інтервенційний фонд понад 1 млн тонн зерна за форвардними контрактами. Завдяки цьому з внутрішнього ринку були зняті надлишки зернових минулого врожаю.

Також, за словами міністра, щоб розвантажити надлишки зерна до початку 2013-2014 маркетингового року, держава стимулювала його експорт.

«Продаж зернових за кордон збільшений мінімум на 1 мільйон тонн. Це також дозволило реалізувати надлишки зерна. А з початком жнив уряд, у свою чергу, сприяє експорту зерна вже нового врожаю», - підкреслив міністр.

Нагадаємо, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що Україна планує експортувати 24-26 мільйонів тонн зерна у 2013/14 маркетинговому році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186