На судове засідання за обвинуваченням Вадима Тітушка і ще трьох осіб у причетності до інциденту з побиттям журналістів під час масових акцій у Києві 18 травня прийшов голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Присутні у залі засідання люди, які прийшли підтримати Тітушка, вручили Яценюку дві морквини, пояснивши, що це для нього вітаміни, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Яценюк подякував і не відмовився прийняти такий подарунок.

Разом з тим, не всі журналісти змогли потрапити до зали судових засідань за великої кількості прихильників Тітушка, частина представників ЗМІ залишилися у коридорі.

Нагадаємо, Шевченківським райуправлінням міліції у зв'язку з подіями 18 травня в центрі Києва розслідується кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України «Хуліганство» та ч.1 ст.171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Під час акції опозиції 18 травня молоді люди почали бійку, в якій постраждали журналіст «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф газети «Комерсант-Україна» Влад Содель.

У червні прокуратура Шевченківського району Києва затвердила і направила до суду обвинувальний акт щодо 20-річного Вадима Тітушка, підозрюваного у хуліганських діях і умисному перешкоджанні діяльності журналістів під час масових заходів.

Кримінальні провадження за обвинуваченням громадян Сергія Приходька, Андрія Ярошенка та Михайла Пшука у побитті 18 травня у Києві журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя об'єднані в одне провадження за звинуваченням Вадима Тітушка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235