У Придністров'ї змінився глава уряду. Його очолила українка за національністю, уродженка Одеської області Тетяна Туранська.

Її кандидатуру сьогодні одноголосно підтримала Верховна Рада. Згідно з місцевим законодавством, прем'єра висуває лідер невизнаної республіки Євген Шевчук, передає moldnews.

Попередній глава уряду Петро Степанов, який раніше пішов у відпустку, за словами Шевчука, сам подав прохання про відставку у зв'язку з переходом на іншу роботу.

«Незважаючи на те, що ми бачимо в усіх країнах негативні прояви в економіці, ми підтримуємо певний рівень стабільності. Завданням уряду є мінімізувати негативні впливи ззовні на економіку Придністров'я. При всьому при цьому у нас немає таких великих можливостей, як нам хотілося б. Економічна ситуація посилюється. Ми бачимо, як девальвувався російський рубль. Ми бачимо негативні процеси у сусідніх економіках. У цій ситуації на уряді буде ще велике навантаження для того, щоб підтримати соціальну стабільність», - сказав Шевчук.

За його словами, «що ж стосується перестановок, то життя - є життя. Хтось обирає один напрям у державній службі, хтось - інший. Тому відбуваються відповідні заміни», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

986