Співробітники Київського райвідділу міліції міста Харкова виявили у дворі домоволодіння 31-річного чоловіка великий арсенал зброї часів Великої Вітчизняної війни.

Як повідомляє сектор зв'язків з громадськістю Головного управління МВС у Харківській області, у спеціально обладнаному сховищі, яке було розташоване у сараї, чоловік зберігав 4 мінометні міни різних калібрів, 8 артилерійських снарядів, ручну гранату РПГ-40, дві ручні гранати РГД-33, три гранати Ф-1, протитанкову міну, паперовий пакет і дві ємності з кристалічною речовиною, 5 детонаторів до артилерійських снарядів та близько сотні патронів. Крім цього, в колекцію зброї також потрапили три штик-ножі та клинок від шаблі.

За словами власника, всі ці предмети він знаходив протягом тривалого часу під час розкопок на території Харківської області.


 
Вилучена зброя направлена ​​ на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Харківській області.
 
 
Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує тюремне ув'язнення на строк від 3 до 7 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292