Населення України до 2050 року складе близько 36 млн осіб, вважають українські демографи.

«За національними прогнозами, ця цифра складе не 33, а 36 з невеликим мільйонів», - сказала на прес-конференції завідувачка відділу дослідження демографічних процесів та демографічної політики Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України Ірина Курило.

Вона зазначила, що, за прогнозами ООН, до 2050 року населення України може скоротитися до 33 млн осіб. У той же час демограф підкреслила, що українські вчені з оцінками ООН згодні не повністю, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У нас демографічні прогнози за останні кілька років були скориговані на користь більш оптимістичних, оскільки депопуляція, хоч і повільно, але скорочується», - сказала Курило.

Демограф зазначила, що за останні 5 років в Україні існує тенденція до збільшення тривалості життя, «хоча за даними останнього року темпи зростання загальмувалися».

«Також за останнє десятиліття до середньоєвропейського рівня піднялася народжуваність. Зараз, правда, темпи її підвищення практично стабілізувалися», - сказала вона.

Станом на 1 травня 2013 чисельність населення України становила 45 млн 495 тис осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

373