ВТО 11 липня розгляне претензії до України з боку ЄС, Японії, США і ще більше 15 країн.

Порядок денний засідання Ради з торгівлі товарами Всесвітньої торгової організації (ВТО), призначеного на 11 липня, містить одразу три пункти з претензіями інших країн до України.

Згідно з документом, Японія, зокрема, зробить заяву щодо введених Києвом мит на імпорт автомобілів.

На порядку денному також є запит від ЄС і США з приводу введеної Україною квоти на імпорт коксівного вугілля.

Крім того, Києву доведеться відповідати на претензії відразу цілої групи країн у зв'язку з його намірами переглянути 371 тарифну позицію в рамках статті XXVIII GATT 1994. На порядку денному зазначено, що відповідні заяви подали ЄС, країни ASEAN, Австралія, Канада, Чилі, Єгипет, Гватемала, Китай і Гонконг, Ісландія, Ізраїль, Японія, Корея, Мексика, Нова Зеландія, Норвегія, Туреччина і США, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, Україна у вересні 2012 р. звернулася до ВТО з інформацією про намір підвищити імпортні мита на 371 товарну лінію.

Як повідомляв ForUm, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спеціальних мит на імпорт автомобілів з 14 квітня п.р. Очікується, що спецмито на іномарки допоможе стати на ноги вітчизняному автопрому.

Про свою заклопотаність таким рішенням заявили Туреччина, ЄС, США, Росія і Південна Корея.

Туреччина поінформувала Всесвітню торгіову організацію про те, що запровадить мито на ввезення українських волоських горіхів у відповідь на підвищення Україною ввізного мита на імпортні авто.

Росія планує ввести проти України низку торгових санкцій, серед яких збільшення мита на імпорт українського шоколаду, вугілля і скла. Це стане відповіддю на введені українським урядом нових митних зборів на імпорт автомобілів, проти чого виступила Всесвітня торгова організація.

Україна готова піти на обговорення і перегляд спецмита на імпорт автомобілів, якщо це буде однією з умов підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207