Четверта нарада представників органів виконавчої влади країн-учасниць СНД з питань співробітництва у космічній сфері почалася в минулий вівторок у Євпаторії (Україна), повідомляє прес-служба Федерального космічного агентства (Роскосмос).

«У рамках наради відбулася тристороння зустріч глав космічних агентств Росії, Казахстану та України, які обговорили наявні питання взаємодії та перспективи реалізації на космодромі Байконур проекту «Байтерек» на базі ракети-носія «Зеніт», - наголошується в повідомленні.

У ході пленарного засідання «сторони обговорили питання створення Міждержавного технічного комітету щодо стандартизації ракетно-космічної техніки, Об'єднаної системи супутникового моніторингу сільського господарства країн - учасниць СНД, розвитку міжгалузевої та виробничої кооперації в галузі космосу», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Раніше в рамках проекту «Байтерек» передбачалося використовувати на космодромі Байконур ракету-носій «Ангара».

Нагадаємо, ракета-носій «Протон-М» з розгінним блоком ДМ-03 і трьома російськими навігаційними космічними апаратами ГЛОНАСС-М, яка стартувала з Байконура, впала на першій хвилині старту.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157