У Херсонській області 7 липня до чергової частини Голопристанського райвідділу міліції надійшла інформація, що на території відділення міліції с. Залізний Порт 31-річний водій автомобіля «Мерседес» вчинив наїзд на 26-річного працівника роти міліції особливого призначення «Беркут». Працівник міліції доставлений у приймальний спокій Голопристанської центральної районної лікарні. Попередній діагноз: закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, забій шийного хребта.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. У той же день розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Встановлено, що 7 липня вночі двоє працівників «Беркуту» несли службу з охорони громадського порядку в районі набережної с. Залізний Порт. Біля розважального закладу міліціонери помітили невідомого чоловіка з візуальними ознаками алкогольного сп'яніння, який справляв природні потреби.

Співробітники міліції зробили невідомому усне зауваження. Чоловік почав поводитися агресивно, ображав міліціонерів, погрожував їм проблемами на роботі.

Правоохоронці запропонували громадянину пройти з ними у відділення міліції с. Залізний Порт для складання адміністративного протоколу за вчинення хуліганських дій. По дорозі у відділення міліції невідомий продовжував поводитися агресивно, висловлювався на адресу міліціонерів лайкою, намагався вдарити правоохоронців, хапав їх за формений одяг.

У відділі міліції чоловік надав неправдиву інформацію про свої особисті дані. Відносно громадянина було складено адміністративний протокол за ст. 185 КУпАП (вчинення злісної непокори працівникам міліції). Після чого співробітники міліції хотіли визначити стан алкогольного сп'яніння чоловіка.

У цей час у двір відділення міліції заїхав автомобіль «Мерседес», яким керував житель Миколаєва. Водій з пасажиром хотіли посадити товариша в автомобіль, щоб той уникнув відповідальності. Водій автомобіля хаотично їздив по двору, намагаючись виїхати, у результаті чого скоїв наїзд на працівника «Беркута». Зараз він перебуває в реанімаційному відділенні лікарні.

Водієві повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину за ч.2 ст.345 КК України, відносно нього обрано запобіжний захід - домашній арешт. Згідно з рішенням районного суду на автомобіль накладено арешт. Також у водія взято зразки крові, які направлені на дослідження для визначення вмісту алкоголю в організмі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180