Підтримка держави для багатьох видів спорту «життєво необхідна», вважає президент Національного олімпійського комітету України, віце-президент Міжнародної федерації легкої атлетики (ІААF), кандидат на посаду президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Сергій Бубка.

Про це він заявив на прес-конференції в Донецьку, куди прибув на відкриття молодіжного Чемпіонату світу з легкої атлетики.

«Я вважаю, що неможливо все пустити на платну основу. Безперечно, підтримка держави для багатьох видів спорту життєво необхідна», - сказав Бубка. При цьому він пояснив: «Тому що у людей різний рівень життя, різне фінансове забезпечення. А якщо ми будемо говорити про легку атлетику, то вона ніколи не була комерційною. Ніхто не піде сьогодні займатися легкою атлетикою і платити за це гроші. Адже легка атлетика - базовий вид для всіх видів спорту».

Крім того, Бубка підкреслив, що «найголовніше, чому я вважаю дуже важливою підтримку держави, уряду, - тому що це здоров'я наших людей, це майбутнє нашого суспільства», повідомляє «УНІАН».

Він акцентував, що до спорту в Україні «максимально сьогодні потрібно залучати молодь», а з масового спорту обдарованих, талановитих «завжди можна відібрати, якщо вони захочуть домагатися великих успіхів».

Бубка також повідомив, що для розвитку масового спорту, «безперечно, має бути підтримка керівників області та міста, бо це наші діти, наше майбутнє, здоров'я наших людей».

Для прикладу він навів стадіон у Монте-Карло, де «будь-яка людина може спокійно купити недорогий абонемент або входити до спортклубу, і займатися спортом». Бубка зазначив, що, крім приватних, в Україні є стадіони, що знаходяться у комунальній власності міста, області і «там повинні займатися всі».


Нагадаємо, Національний олімпійський комітет виступає за збільшення кількості спортивних програм для підтримки інтересу до спорту у молоді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198