Тимчасовий президент Єгипту Мансур Адлі призначив на посаду прем'єр-міністра країни колишнього главу Мінфіну Хазема ель-Беблаві.

Про це повідомив журналістам радник тимчасового глави держави по ЗМІ Ахмед Аль-Муслімані.

Посаду віце-президента займе екс-глава МАГАТЕ Мухаммед Ель-Барадеї, який буде курирувати в уряді блок міжнародних відносин.

Представник президентської канцелярії також зазначив, що новопризначений глава Кабміну, який раніше працював міністром в уряді Ісама Шарафі, вже розпочав консультації з потенційними членами майбутнього уряду, повідомляє РІА «Новости».

Екс-глава Кабміну Єгипту Хішам Кандиль напередодні офіційно пішов у відставку.

Нагадаємо, 4 липня єгипетська армія усунула від влади і заарештувала президента Мохаммеда Мурсі. Дія конституції була припинена, а тимчасовим президентом країни став голова Конституційного суду Адлі Мансур, який виконуватиме обов'язки президента до позачергових президентських і парламентських виборів.

Відсторонення Мохаммеда Мурсі від влади відбулося після масових демонстрацій, які почалися в кінці червня і були приурочені до річниці інавгурації президента Мурсі.

У демонстраціях, які пройшли по всій країні, взяли участь мільйони людей. Протестуючі звинувачували Мурсі в ісламізації країни, встановленні авторитарного режиму і в провальній економічній політиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312