Перший заступник міністра закордонних справ Руслан Демченко зустрівся з послом Італійської Республіки в Україні Фабріціо Романо. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Під час зустрічі були обговорені питання, пов'язані з відносинами між Україною та ЄС. У цьому контексті італійська сторона висловила підтримку євроінтеграційним прагненням України і практичним крокам у цьому напрямку, зокрема в контексті Вільнюського саміту Східного партнерства.

Під час зустрічі були також обговорені стан та перспективи розвитку двостороннього діалогу між країнами, зокрема, підготовка взаємних візитів найближчим часом керівництва зовнішньополітичних відомств України та Італії.

Окрему увагу було приділено питанням торговельно-економічних зв'язків, зокрема підготовки до чергового засідання українсько-італійської Ради з питань торговельного, промислового та фінансового співробітництва; питанням консульської взаємодії, зокрема відмічено значне зниження відсотка відмов українським громадянам в оформленні віз, а також збільшення оформлення довгострокових віз.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189