Відсоток людей, які страждають ожирінням, у Мексиці вищий, ніж у будь-якій іншій густонаселеній країні світу.

Про це йдеться у звіті, опублікованому Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН.

Майже третина (32,8%) дорослих мексиканців страждають ожирінням. Це більше, ніж у США, де аналогічний показник становить 31,8%. На третьому місці опинилася Сирія з 31,6% огрядних жителів.

У Росії та Великобританії від ожиріння страждають по 24,9% жителів. У Білорусі та Україні показник нижчий - по 23,4% і 20,1% відповідно.

У малонаселених країнах, що розвиваються, показник ожиріння населення набагато вищий. Так, в острівній державі Науру, розташованій у західній частині Тихого океану, число людей з ожирінням досягає 71%, при тому, що в країні живе близько 10 тисяч осіб.

За більш ранніми даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, найбільшого значення цей показник у таких країнах досягав на території Американського Самоа, де 658 тисяч з 700 тисяч осіб страждають ожирінням. У звіті ООН використані дані за 2008 рік, пише «Lenta.ru».

Згідно з більш пізньою статистикою, яку публікувала Організація економічного співробітництва та розвитку, кількість людей, які страждають ожирінням, у Мексиці трохи знизилася і склала 30% у 2009 році.

У цілому, за офіційними даними уряду Мексики, понад 70% населення країни має надлишкову вагу. Число повних дітей в країні зросло на 8% за останні десять років. Влада веде кампанію проти ожиріння, яка потребує більше $15 млрд. протягом десяти років. Уряд видає малозабезпеченим купони на здорове харчування, проводить у школах лекції про правильне харчування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

467