Загальний економічний збиток, завданий червневими повенями країнам Центральної та Східної Європи, обійдеться більш ніж в 12 млрд євро, повідомив німецький перестраховий концерн Munich Re. Ця цифра включає в себе близько 3,5 млрд євро страхових виплат.

Найбільше від повені цього року постраждала Німеччина.

«Остаточні збитки ще не підраховані, але цілком можливо, що його наслідки виявляться найдорожчими за всю історію ФРН», - заявив керівник відділу з вивчення ризиків природних катастроф Munich Re Петер Хеппе в бесіді з Sueddeutsche Zeitung.

Досі найбільший збиток економіці Німеччини було завдано розливом Ельби у 2002 році. За даними Munich Re, тоді він склав 11,6 млрд євро, з яких було застраховано 1,8 млрд євро.

Експерт підкреслює, що небезпека руйнівних повеней постійно зростає і починаючи з 1980 року їх кількість подвоїлася. При цьому актуальні дослідження свідчать, що тут не обійшлося без загального потепління клімату і танення арктичних льодів.

Тим часом, за даними Munich Re, незважаючи на те що у червні під водою опинилося мало не пів-Європи, в першому півріччі 2013 р. збиток від природних катастроф (урагани, повені, землетруси тощо) у світовому масштабі виявився меншим (35 млрд євро), ніж за той же період 2012 року (45 млрд євро). Середній же показник за десять останніх років дорівнює тут 66 млрд євро.

За матеріалами: РБК Daily,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226