У передмісті Варни знайдено тіло 59-річного митрополита Варненського і Великопреславського Кирила.

Труп священнослужителя виявили сьогодні вранці в морі поблизу пляжу в місцевості Траката - біля будинку, що належить єпископату. За даними Болгарського національного радіо, на загиблому були трубка і маска для пірнання.

За попередніми даними, митрополит втопився, але слідчі не виключають і версію насильницької смерті.

За словами місцевих жителів, митрополит любив попірнати і був дуже хорошим плавцем. Розтин ознак насильницької смерті не виявив. За інформацією представника Варненської і Великопреславської єпархії, митрополит втопився, пірнаючи за мідіями.

Смерть митрополита підтвердили в Болгарській православній церкві. Раніше у вівторок в митрополії заявили, що не можуть знайти Кирила і що він перестав відповідати на телефонні дзвінки, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Митрополит Кирило (у миру - Богомил Петров Ковачев) очолював Варненську митрополію з 1989 року. У 2012-му він був обраний патріаршим місцеблюстителем і займав цю посаду до обрання патріарха Неофіта в лютому 2013 року.

У 2012 році держкомісія Болгарії, що розслідувала приналежність громадян до роботи на органи держбезпеки і армійську розвідку Болгарії в комуністичний період, за згодою церкви оприлюднила дані, що митрополит Кирило у 1970-х вважався секретним агентом, співпрацював із спецслужбами Болгарії. Сам митрополит Кирило відкидав чутки про таку співпрацю, заявляючи, що «завжди був православним християнином, патріотом і вболівальником футбольного клубу ЦСКА».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325