Незалежна асоціація українських банків ініціює впровадження електронного документообігу між банками та установами Пенсійного і соціальних фондів, йдеться в повідомленні НАБУ.

«Незалежна асоціація банків України пропонує ввести електронний документообіг між комерційними банками та установами Пенсійного і соціальних фондів України», - йдеться у ньому.

Комітет НАБУ з питань банківської інфраструктури та платіжних систем ініціював звернення з цього приводу до міністра соціальної політики Наталії Королевської.

НАБУ пропонує створити автоматизовану систему обміну документами із застосуванням електронного цифрового підпису, а також впровадити подачу заяв до фондів від клієнтів комерційних банків для отримання пенсії та грошової допомоги в електронному вигляді.

НАБУ вважає, що впровадження електронного документообігу для нарахування та виплати пенсій та інших соціальних виплат між соціальними фондами та комерційними банками дозволить оптимізувати систему і час отримання коштів одержувачами, а також забезпечити значну економію матеріальних і трудових ресурсів.

Також введення електронного документообігу максимально виключить людський фактор при підготовці фінансових документів та їх обмін і дозволить контролювати процес з обох сторін, що, у свою чергу, виключить ситуації, пов'язані з неефективним і помилковим рухом цільових коштів, а також істотно ускладнить реалізацію корупційних схем.

Асоціація готова провести роботу зі своїми банками-членами з розробки програмного забезпечення для обміну даними між фондами та банками, технічного оснащення та впровадження пілотного проекту в одному з регіонів.

Крім того, НАБУ просить створити спільну робочу групу у складі представників Мінсоцполітики, Пенсійного фонду, Національного банку та НАБУ, які братимуть участь у реалізації проекту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183