Ціни на овочі на внутрішньому і зовнішньому ринках стають більш вигідними для виробників. При цьому вартість вітчизняних овочів залишається прийнятною і для споживачів. Так, на сьогоднішній день кілограм картоплі в середньому по Україні коштує 1,76 грн, капусти - 2,42 грн, моркви - 2,99 грн, буряків - 2,33 грн, та цибулі - 2,21 грн.

Про це повідомив заступник директора Департаменту економічного розвитку аграрного ринку Мінагрополітики Олексій Кузьменков.

«Торік ми зібрали один з найбільших урожаїв овочів за час незалежності. Цього року також очікується зростання обсягів виробництва. Тому Мінагрополітики продовжує працювати над складанням оптимальних балансів виробництва і споживання овочів. Це допоможе уникнути збитків для виробників і повністю забезпечити споживачів овочами за доступною ціною», - підкреслив заступник директора Департаменту Мінагрополітики.

Олексій Кузьменков зазначив, що виробникам стає все вигідніше продавати свою овочеву продукцію на внутрішньому і зовнішньому ринках. Адже завдяки новим потужностям для зберігання вони можуть ефективно її реалізувати протягом року.

«На сьогоднішній день в Україні функціонують 703 сховища загальною ємністю 1,4 млн тонн для зберігання картоплі та 640 сховищ ємністю майже 1 мільйон тонн для зберігання овочів. Крім того, потужності такою ж ємністю зараз реконструюються і будуються. Вони будуть введені в експлуатацію в найближчі роки», - зазначив Олексій Кузьменков.

Також заступник директора Департаменту додав, що для вітчизняних споживачів ситуація на ринку овочів теж залишається прийнятною. Так, станом на 9 липня кілограм картоплі в середньому по Україні обійдеться в 1,76 грн, капусти - 2,42 грн, моркви - 2,99 грн, буряків - 2,33 грн і цибулі - 2,21 грн. І збереженню стабільної цінової ситуації на ринку овочів сприяє робота оптових ринків сільгосппродукції та продовольчих ярмарків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196