Повідомлення деяких українських ЗМІ розходяться з реальною позицією партнерів України в Євросоюзі. Так тимчасово виконуючий обов'язки директора департаменту інформаційної політики МЗС Василь Зварич прокоментував повідомлення деяких ЗМІ про виступ міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічюса на конференції голів парламентських комітетів держав - членів ЄС 8 липня у Вільнюсі.

Як зазначив Зварич, деякі видання, інформуючи про виступ Лінкявічюса, використовували заголовки типу «Глава МЗС Литви не бачить причин для підписання Угоди про асоціацію з Україною у цьому році».

«Ми перевірили цю інформацію і разом з нашими литовськими колегами можемо впевнено заявити, що такий заголовок по суті спотворює сенс висловлювань глави МЗС. Насправді, міністр Лінкявічюс не говорив про відсутність причин для підписання цього року Угоди про асоціацію. Натомість міністр зазначив, що з України надходять сигнали про прогрес у тих сферах, щодо яких європейська сторона висловлює стурбованість», - сказав Зварич, повідомляє «Радіо Свобода».

За словами представника МЗС, європейських партнерів України турбують проблеми виборчого законодавства, вибіркове судочинство, повільне впровадження секторальних реформ.

Нагадаємо, Україні ще «треба вирішити різні проблеми, пов'язані з виборами, з прозорістю, конфліктами після виборів», сказав Лінкявічюс у понеділок, 8 липня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

449