Двох громадян Болгарії засуджено за несанкціоноване втручання в роботу банкоматів. Про це сказала заступник начальника управління Генеральної прокуратури України з нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ Ольга Бондаренко, повідомляє відділ по зв'язках із ЗМІ прокуратури.

«Вироком Приморського районного суду м. Одеси від 25 і 27 червня цього року засуджено двох громадян Республіки Болгарія за ч. 2 ст. 361 і ч. 2 ст. 200 КК України до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов'язаною з роботою електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж на 1 рік, з конфіскацією програмних і технічних засобів, за допомогою яких було скоєно злочин», - сказала вона.

Відповідно до ст. 75 КК України, громадяни Болгарії звільнені від відбування покарання з випробувальним терміном на 1 рік. Крім того, один з них засуджений до штрафу в розмірі 85 тис. грн. в дохід держави.

«Зазначені особи засуджені за те, що вони за попередньою змовою з невстановленою особою, з метою незаконного отримання та подальшого використання інформації з банківських карток громадян, шляхом несанкціонованого втручання, встановили на банкомати різних банків несанкціоновані зчитувальні пристрої», - зазначила Бондаренко. Після демонтажу зазначених пристроїв вони були затримані працівниками міліції на місці скоєння кримінального злочину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187