Після набрання чинності утилізаційного збору в Україні буде створено десять найбільших переробних центрів для утилізації автомобілів.

Про це в інтерв'ю «УНІАН» повідомив народний депутат України Таріел Васадзе, який контролює корпорацію «УкрАВТО».

«По всій Україні буде створено понад 150 пунктів щодо збору автолому, куди зможе звернутися будь-яка людина. І це не просто майданчик прийому, це - розбирання, сортування та зберігання. Крім того, буде створено близько 10 найбільших переробних центрів. У Європі один такий обходиться у близько 7 млн ​​ євро», - сказав Васадзе.

За його словами, первинний капітал на створення центрів буде формуватися із грошей, які внутрішній і зовнішній виробники будуть перераховувати до бюджету держави.
«При цьому імпортери будуть сплачувати кошти на кордоні, а внутрішні виробники – інвестувати у створення інфраструктури», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада України 4 липня 2013 року прийняла порядок утилізації транспортних засобів, знятих з експлуатації, а також прийняла порядок адміністрування екологічного податку, платниками якого визначені імпортери транспортних засобів, виробники транспортних засобів для внутрішнього ринку і покупці автомобілів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219