Корейські компанії задоволені співпрацею з Україною у сфері високих технологій та космічних досліджень.

Про це заявив 8 липня Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Кім Ин-Цжун у ході бесіди з першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолієм Максютою. Сторони зустрілися, щоб обговорити стан та перспективи двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Республікою Корея.

«У нас хороша співпраця у сфері високих технологій та космосу. Корейські компанії задоволені інвестиційними можливостями, адже Україна – один із найбільших майданчиків для інвестицій», - сказав Кім Ин-Цжун.

Він повідомив, що на 22 серпня запланований перший запуск корейського супутника на українській ракеті-носії. А після цього планується ще два запуски.

Крім цього, Повноважний Посол Республіки Корея в Україні зазначив: «Також планується участь корейських компаній у будівництві Одеського терміналу щодо зскрапленого газу, в Донецьку з виробництва швидкісних поїздів, у Дніпропетровську в будівництві метро. Ці проекти вимагають мільярдних інвестицій».

У 2012 році, незважаючи на кризові явища у світовій економіці, товарообіг між Україною та Республікою Корея виріс на 19% і склав 2,029 млрд доларів США.

«Ми вітаємо збільшення корейських інвестицій в нашу країну, особливо в тих сферах, в яких традиційно сильна Корея. Це, перш за все, машинобудування і електроніка. Ми вживаємо заходів на законодавчому рівні, щоб поліпшити умови для інвесторів, але також готові надавати допомогу конкретним інвесторам, які хочуть працювати в Україні», - сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта.

За його словами, перспективними для вкладення корейських інвестицій можуть бути: авіабудування, агропромисловий, житлово-комунальний, машинобудівельний комплекси, енергетика, транспортна інфраструктура, які розглядаються урядом України як пріоритетні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146