Тимчасовий президент Єгипту Адлі Мансур 8 липня назвав приблизні терміни проведення в країні парламентських і президентських виборів. Як повідомляє Associated Press, вони повинні відбутися на початку 2014 року.

Згідно з конституційною декларацією, підписаною Мансуром, першими мають відбутися парламентські вибори, які призначать після затвердження на референдумі поправок до чинної Конституції, пише «Аль-Ахрам». Їх розробка буде доручена двом спеціальним комітетам. Очікується, що референдум буде проведений через чотири місяці після підписання декларації.

Парламентські вибори мають відбутися через два місяці після затвердження поправок до Основного закону, тобто в січні 2014 року. Втім, агентство вказує, що вони можуть відбутися в середині лютого. Президентські вибори очікується провести через тиждень після парламентських, пише «Lenta.ru».

Нагадаємо, 4 липня єгипетська армія усунула від влади і заарештувала президента Мохаммеда Мурсі. Дія конституції була припинена, а тимчасовим президентом країни став голова Конституційного суду Адлі Мансур, який виконуватиме обов'язки президента до позачергових президентських і парламентських виборів.

Відсторонення Мохаммеда Мурсі від влади відбулося після масових демонстрацій, які почалися наприкінці червня і були приурочені до річниці інавгурації президента Мурсі.

У демонстраціях, які пройшли по всій країні, взяли участь мільйони людей. Протестувальники звинувачували Мурсі в ісламізації країни, встановленні авторитарного режиму і в провальній економічній політиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197