Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко запевняє, що міліція докладає максимум зусиль, щоб відновити порушені права журналістів. Про це йдеться у його привітанні учасникам програми «Відкрита розмова» і міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів з другою річницею роботи, повідомляє прес-служба Президента.

«Журналісти мають спільну з нами мету - захист прав і законних інтересів людини. Саме тому працівники ЗМІ повинні відчувати себе захищеними. «Відкрита розмова» - це саме той майданчик, де можна почути один одного, а найголовніше - зрозуміти. Хочу подякувати вам за співпрацю і запевнити, що ми докладаємо максимум зусиль, щоб відновити порушені права журналістів і притягнути винних до відповідальності», - йдеться у вітальному листі міністра до учасників програми.

Захарченко підкреслив, що надзвичайно важливим для правоохоронних органів став спільний проект МВС та Координатора проектів ОБСЄ в Україні у рамках «Відкритої розмови».

«Міжнародний досвід з налагодження добрих відносин між правоохоронцями та журналістами дуже корисний для української міліції, особливо у стані її модернізації. Тисячі міліціонерів отримали розроблену у рамках міжвідомчої робочої групи пам'ятку «Взаємодія міліціонера з медіа», а у Національній академії внутрішніх справ України розпочато курс відповідних лекцій», - зазначив Захарченко.

«Сподіваюся, що надалі, завдяки нашій спільній роботі, ми зможемо уникнути проблемних моментів у взаємодії. Запевняю, що міліція завжди готова до відкритої розмови», - сказав міністр.

Нагадаємо, Шевченківським райуправлінням міліції у зв'язку з подіями 18 травня у центрі Києва розслідується кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України «Хуліганство» та ч.1 ст.171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Під час акції опозиції 18 травня молоді люди почали бійку, у якій постраждали журналіст «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф газети «Комерсант-Україна» Влад Содель.

У червні прокуратура Шевченківського району Києва затвердила і направила до суду обвинувальний акт щодо 20-річного Вадима Тітушка, підозрюваного у хуліганських діях і умисному перешкоджанні діяльності журналістів під час масових заходів.

Кримінальні провадження за обвинуваченням громадян Сергія Приходька, Андрія Ярошенка та Михайла Пшука у побитті 18 травня у Києві журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя об'єднані в одне провадження за звинуваченням Вадима Тітушка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254