8 липня укладено договір між Держмитслужбою України та ДП «Поліграфкомбінат «Україна» щодо закупівлі бланків паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби.

Як очікується, вже 9 липня перша партія бланків буде доставлена ​​у ДП «Державний центр персоналізації документів», яке почне персоналізацію бланків (внесення інформації про власників паспортів). Таким чином, починаючи з 10 липня, Державна міграційна служба України зможе почати відвантаження готових паспортів у регіони.

Отже, найближчим часом ситуація з видачею закордонних паспортів нормалізується, і надалі паспорти будуть виготовлятися у штатному режимі, наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, затримка з видачею закордонних паспортів - тимчасова і пов'язана зі зміною виробника бланків паспортів громадянина України для виїзду за кордон, повідомив раніше голова Державної міграційної служби Микола Ковальчук.

Він нагадав, що закордонні паспорти з полікарбонатною сторінкою в Україні виготовляються з 2007 року, і весь цей час держава закуповувала бланки паспортів у приватного консорціуму ЄДАПС. Проте цього року конкуренцію йому склало ДП «Поліграфкомбінат «Україна», яке виграло тендер.

Сьогодні закордонного паспорта чекають близько 100 тисяч українців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

384