Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара провів переговори з міністром закордонних справ Азербайджанської Республіки Ельмаром Мамедяровим у рамках робочого візиту до Азербайджанської Республіки 8 липня. Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ, Кожара запросив свого азербайджанського колегу відвідати Україну з офіційним візитом до кінця поточного року.

Мамедяров з вдячністю прийняв запрошення і запропонував узгодити конкретні терміни його візиту дипломатичними каналами.

Згідно з повідомленням, сьогодні відбулися зустрічі Кожари з главою зовнішньополітичного відомства Азербайджанської Республіки у форматі «віч-на-віч» та у розширеному складі.

Сторони обговорили стан і перспективи подальшого співробітництва між Азербайджанською Республікою та ОБСЄ, зокрема, в контексті реалізації ініціативи Азербайджану щодо перегляду нинішнього мандата польової присутності ОБСЄ в республіці. Також сторони обмінялися думками щодо шляхів активізації зусиль ОБСЄ у напрямі вирішення тривалих конфліктів і найбільш повного використання у цьому контексті потенціалу Мінської групи ОБСЄ з мирного врегулювання нагірно-карабаського конфлікту.

Крім того, увагу сторін було зосереджено на питаннях подальшого поглиблення стратегічного партнерства між Україною та Азербайджаном, зокрема, шляхом активізації торговельно-економічного співробітництва.

Була підкреслена важливість продовження спільної роботи щодо зміцнення договірно-правової бази двосторонніх відносин, а також ефективної взаємодії двох країн у рамках міжнародних організацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

301