Національний банк України готовий виконувати державні замовлення на виробництво документів і бланків з будь-якими спеціальними елементами захисту. Про це заявив голова Нацбанку Ігор Соркін, повідомляється на офіційному сайті НБУ.

«Враховуючи, що підприємства Національного банку України володіють усім необхідним обладнанням і оснащені передовими технологіями, а також мають величезний досвід в організації виготовлення друкованої продукції, яка повинна мати особливі технічні характеристики і високий ступінь захисту від підробки, ми з упевненістю констатуємо свою готовність виконувати державні замовлення на виробництво документів і бланків з будь-якими елементами захисту», - зазначив він.

Крім того, Соркін зауважив, що прийняття закону також сприятиме виготовленню документів в умовах закінченого циклу виробництва. «Метою прийняття Закону є забезпечення контролю держави за виготовленням, ціноутворенням та обігом документів суворої звітності, що значно зменшить їхню вартість і збільшить доходи до державного бюджету» , - зазначив голова НБУ.

Нагадаємо, Верховна Рада України 4 липня 2013 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо повернення державного контролю та виробництва державними підприємствами документів і бланків, які вимагають використання спеціальних елементів захисту» (далі - Закон).

Закон створює правові підстави для можливостей друкування бланків документів, які вимагають використання спеціальних елементів захисту, на державних підприємствах, що входять до сфери управління Національного банку України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251