Винуватцеві резонансної дорожньо-транспортної пригоди у Києві, який збив на смерть малолітню дівчинку і зник з місця події, загрожує до 8 років в'язниці. Про це повідомляє прокуратура Києва.

Прокуратура направила до суду звинувачувальний акт на зловмисника. Як нагадують у прокуратурі, аварія, у якій загинула дитина, сталася 5 травня поточного року на вул.Прирічній в Оболонському районі столиці.

Водій автомобіля Volkswagen, рухаючись зі швидкістю понад 100 км/год, збив 9-річну дівчинку, яка переходила дорогу, і, не зупиняючись, зник з місця події.

Внаслідок отриманих травм дитина померла на місці.

Винуватцем ДТП виявився 20-річний киянин, якого правоохоронці затримали у той же день. Слідством доведено, що у момент аварії він перебував у стані алкогольного сп'яніння.

За рішенням суду зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Він звинувачується у скоєнні кримінальних злочинів за ч.2 ст.286 КК України (порушення Правил безпеки дорожнього руху) і за ч.1 ст.135 КК України (залишення в небезпеці).

Зараз матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлені до суду для розгляду по суті.

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341