Міністерство закордонних справ Болгарії обіцяє полегшити отримання віз туристам із України, Білорусі та Молдови.

Про це заявив у понеділок у парламенті Болгарії міністр закордонних справ РБ Крістіан Вігенін, передає «Укрінформ».

«В останні роки спостерігається позитивна тенденція збільшення кількості туристів із України, Білорусі та Молдови. І ми зараз працюємо над спрощенням процесу видачі віз громадянам у цих країнах», - сказав він.

Міністр нагадав, що на початку 2012 року Болгарія уклала договір з індійською компанією VFS Global про створення візових центрів, які повинні спростити отримання віз у віддалених від консульств регіонах. МЗС Болгарії у цьому році ретельно перевірить виконання договору, проаналізує позитивні та негативні сторони роботи візових центрів.

«У цих трьох країнах проведена акредитація компаній, які можуть самостійно подавати у консульські служби документи на отримання болгарських віз. Наприкінці червня, а потім і з 1 липня я розпорядився збільшити квоти для таких компаній. МЗС веде щомісячну статистику видачі віз у цих країнах і допомагає прискорити роботу та своєчасно вирішувати виникаючі проблеми», - повідомив Вігенін.

Як повідомляло агентство, у першому півріччі 2013 року українські громадяни отримали болгарських віз на 13,6% більше, ніж за цей же період 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238