Президент України Віктор Янукович доручив створити організаційний комітет з підготовки та відзначення 180-річчя університету ім.Тараса Шевченка.

Текст відповідного указу Президента України №372/2013 від 8 липня 2013 року оприлюднений на сайті Глави держави.

«Підтримати ініціативу Міністерства освіти і науки України щодо відзначення на державному рівні 180-річчя Київського національного університету ім.Тараса Шевченка та проведення з цієї нагоди у 2014 р. у Києві всеукраїнських зборів наукової та творчої інтелігенції», - йдеться в указі Президента.

Також відповідним указом Янукович доручив опрацювати питання про збільшення на 30% встановлених розмірів заробітної плати працівникам університету, фінансування щорічного стажування 200 науково-педагогічних і наукових працівників та 1 тис. студентів і аспірантів університету у провідних закордонних навчально-наукових центрах, а також наукових досліджень у обсязі не менше 25% загального обсягу бюджетного фінансування університету.

Президент доручив розробити і затвердити державну комплексну програму розвитку університету ім.Т.Шевченка на 2014-2020 рр.

Крім того, Київській міській державній адміністрації доручено забезпечити протягом 2013-2014 рр. будівництво підземних переходів біля будинку №60 по вулиці Володимирській і будинку №90 по вулиці Васильківській, благоустрій територій університету у Голосіївському та Шевченківському районах Києва.

Закарпатській, Київській та Черкаській обласним державним адміністраціям доручено забезпечити протягом 2013-2014 рр. реконструкцію баз навчально-виробничої практики університету.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175