Заготівельно-збутова мережа у сільській місцевості дозволить селянам отримувати стабільний дохід. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк у ході робочої поїздки до Криму.

«Обговорювати ініціативу соціально-економічного розвитку «Рідне село» ми почали ще у минулому році в усіх регіонах України. На сьогоднішній день вже сформовано чітке бачення того, що в економічному сенсі являє собою цей проект і які механізми його реалізації. Так, економічною основою ініціативи є заготівельно-збутова мережа, яку ми протягом кількох років повинні створити в сільській місцевості по всій території України», - зазначив міністр.

Присяжнюк повідомив, що у містах будуть організовані «Пункти збуту» сільгосппродукції. Почати планують з реалізації молока і поступово розширювати асортимент. Подібний досвід вже застосовують на Волині.

«Така форма організації заготівлі та збуту даватиме можливість селянам і фермерам збільшити закупівельну ціну. Наприклад, у Волинській області закупівельна ціна на молоко переробних підприємств складає в середньому 2,25 гривні за літр. А коли кооператив самостійно заготовляє і продає молоко в місті населенню, ціна коливається у межах 3,5-4 гривень», - зазначив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191