Станом на 1 липня оздоровленням охоплено більше половини запланованої кількості дітей. Про це заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час спілкування з журналістами в дитячому центрі «Артек», повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

«На виконання доручення Президента України, станом на 1 липня 2013 року вже забезпечено оздоровленням та відпочинком 1,9 млн дітей шкільного віку. Це 57,8% від запланованої кількості. Тільки на базі дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія» вже оздоровлено 11 тис. 267 дітей», - сказала Королевська.

Міністр також уточнила, що у 2013 році загальний обсяг фінансування літньої оздоровчої кампанії складе 2,4 млрд грн, що майже на 313 млн грн більше, ніж у 2012 році.

«В основному збільшення фінансування в 2013 році відбудеться за рахунок Фонду соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності - на 167 млн ​​грн (на 77%) проти 2012 року. На кошти Фонду буде оздоровлено 245 тис. дітей шкільного віку», - зазначила вона.

Всього, за словами міністра, оздоровленням та відпочинком планується забезпечити понад 3 млн дітей.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів доручив Міністерству соціальної політики провести перевірку санітарно-епідеміологічного та технічного стану будівель і установ масового відпочинку дітей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142