Прокуратура Київської області порушила кримінальне провадження щодо посадових осіб одного з вищих навчальних закладів області, які незаконно використали бюджетні кошти, передбачені Державною цільовою програмою з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це повідомляє прокуратура області.

Встановлено, що навчальний заклад уклав договір з будівельною компанією про закупівлю послуг. Згідно з умовами договору, підприємство зобов'язалося виконати низку будівельно-монтажних робіт. Проте вказані роботи були виконані лише частково. Крім того, організація не встановила відповідне обладнання.

За нібито виконані роботи співробітники вузу безпідставно перерахували підряднику 10 млн грн.

Прокуратурою області за даним фактом до Єдиного держреєстру внесено дані про скоєння злочину за ч. 2 ст. 364 КК України, тобто зловживання владою або службовим становищем.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років. Досудове слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177