У червні 2013 року з Польщі та Угорщини в газотранспортну систему України всього надійшло 262,7 млн куб. м. природного газу, що майже вдвічі, або на 124,8 млн куб. м більше від показників травня, повідомляє Центральний диспетчерський департамент ПАТ «Укртрансгаз».

За даними компанії, приріст імпорту природного газу стався за рахунок збільшення транзиту з Угорщини, який у червні місяці поточного року склав 137,8 млн куб. м.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький розраховує, що Україна зможе отримувати не менше 30 мільярдів кубометрів газу за реверсними маршрутами з Європи.

З 1 листопада 2012 р., коли «Укртрансгаз» розпочав здійснювати прийом газу в реверсному режимі, по 1 червня 2013 р. загальний обсяг надходження природного газу з Польщі та Угорщини орієнтовно склав 420 млн куб. м.

«Укртрансгаз» проводить переговори з компаніями Eustream (Словаччина) і СНТГН Трансгаз (Румунія) про можливість подачі природного газу з території Словаччини та Румунії в ГТС України.

15 травня 2013 р. Україна почала тестовий імпорт газу зі Словаччини. Поки що в звичайному режимі імпорт газу зі Словаччини не розпочатий.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький зазначив, що інформація про блокування російським газовим монополістом «Газпромом» поставок газу в Україну через Словаччину «певною мірою» вірна.

У Росії заявляли, що схеми, організовувані Україною з отримання газу в Європі, нагадують шахрайські.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205