Ситуація з виникненням пожеж в екосистемах України повністю контролюється. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив заступник директора Департаменту управління рятувальними силами ДСНС Микола Чечоткін.

«На сьогоднішній день маємо 491 пожежу в лісових масивах України. Це вдвічі менше, ніж торік. Площа цих пожеж у порівнянні з попереднім роком скоротилася в 6,5 рази», - сказав він.

Чечоткін підкреслив, що зроблено низку додаткових заходів для запобігання виникнення пожеж в екосистемах, зокрема, на території АР Крим.

«Виставлені додаткові пости для забезпечення постійного моніторингу протипожежної безпеки в лісах, залучено сили реагування до можливих місць виникнення пожеж, зокрема в Алупці, Гурзуфі і на горі Ай-Петрі, у Ялті й Бахчисараї розміщені технічні засоби для підвезення води», - повідомив заступник директора Департаменту управління рятувальними силами.

Нагадаємо, раніше заступник начальника Управління організації пожежогасіння Петро Коротинський заявив, що в Київській області очікується збільшення кількості надзвичайних ситуацій, пов'язаних з лісовими пожежами.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193