Відкритими для заходу іноземних суден є всі 18 морських портів України.

Це закріплено відповідним рішенням уряду, прийнятим наприкінці червня поточного року, - розпорядженням КМУ N466-р «Про визначення переліку морських портів України, відкритих для заходу іноземних суден», повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

«Критерієм включення до проекту акта 18 морських портів є їх можливість здійснювати належним чином, наявним обладнанням і обладнанням на відповідних територіях та акваторіях обслуговування суден і пасажирів, проведення вантажних, транспортних та експедиційних робіт, забезпечення належного рівня безпеки судноплавства, охорони портових засобів і суден з дотриманням вимог міжнародних договорів України, охорони навколишнього середовища та інших пов'язаних з цим видів господарської діяльності», - зазначив міністр інфраструктури Володимир Козак.

Нагадаємо, в Україні налічується 18 державних морських портів. Зокрема, в Одеському регіоні працюють Одеський, Іллічівський, Білгород-Дністровський порти і порт Південний, у Миколаївському регіоні розташовані відповідно Миколаївський порт і спеціалізований морський порт Октябрськ. Порти Кримського регіону - Керченський, Севастопольський, Феодосійський, Ялтинський і Євпаторійський. Має Україна і свої порти в Азовському регіоні - Маріупольський і Бердянський, а на Дунаї їх три - Ренійський, Ізмаїльський і морський порт Усть-Дунайськ. Порти Херсонського регіону - Херсонський і Скадовський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218