Проведення IV Міжнародного інвестиційного форуму «Ялтинські ділові зустрічі» є хорошим шансом для України зміцнити економічні відносини з країнами учасницями СНД, визначити нові напрями їх розвитку, а також залучити інвестиції в українську економіку, на цьому акцентував міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, відповідаючи на запитання журналістів.

«Ялтинські ділові зустрічі» - це дуже важливий захід, це майданчик для зміцнення співпраці між країнами СНД. Хочу зазначити, що Ялта і Крим це не тільки місце для відпочинку, а й місце, де здійснюється плідна робота, обмін досвідом і знаннями, робота з вироблення нових ідей», - зазначив Прасолов.

Міністр нагадав, що країни СНД на сьогодні залишаються одними з головних торговельних партнерів України. Їх частка в загальному обсязі українського товарообігу за підсумками 2012 року склала 39%.

Також міністр повідомив, що в рамках форуму відбулася презентація низки великих інвестиційних проектів, оскільки «Ялтинські ділові зустрічі», - хороший шанс для України ще раз представити свій величезний інвестиційний потенціал.

«Ми, що називається, «їздимо по світу», і розповідаємо про інвестиційний клімат, який є в Україні і ті заходи, які здійснюються в Україні. Ми зацікавлені в залученні інвестицій», - зазначив міністр.

На Форумі також відбулися переговори міністра економічного розвитку і торгівлі України Прасолова з російським колегою, міністром економічного розвитку Російської Федерації Олексієм Улюкаєвим.

Під час зустрічі сторони зазначили, що сьогодні українсько-російські взаємини в частині економічного співробітництва можна охарактеризувати як стабільні і добросусідські. «У нас співпраця зміцнюється, Росія номер один серед наших торгових партнерів. 27% у товарообігу за чотири місяці, з січня по квітень, становить Росія», - зазначив Прасолов.

Також під час переговорів було сформульовано основне завдання, яке сьогодні необхідно вирішити в рамках розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Росією - ніякі бар'єри не повинні заважати ні російським інвесторам в Україні, ні українським - у Росії. Міністри підкреслили свою готовність сприяти цьому, використовуючи всі доступні механізми.

«Нам є що обговорити. Ви знаєте, була створена комісія з інвестиційного співробітництва та захисту прав інвесторів, у нас вже є конкретні заходи, у нас є, що показати російській стороні», - підкреслив Прасолов.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138