Під час створення у Києві «Центру матері і дитини», використовуватиметься наявний досвід роботи Центру денного перебування для дітей і молодих жінок, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також соціальних квартир.

Про такі плани столичної влади розповів директор Київського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Валерій Танцюра.

«Сьогодні ми щільно працюємо над розширенням мережі центрів, покликаних надавати допомогу дітям і молодим жінкам, які опинилися в складних обставинах. Таке завдання поставлене Главою держави Віктором Януковичем.

У рамках реалізації соціальної ініціативи Президента «Діти - майбутнє України» в Києві буде відкрито «Центр матері та дитини» - це закладено в Міську цільову програму підтримки сім'ї та молоді. Працюючи над його створенням, ми враховуємо наявний досвід функціонування подібних центрів, зокрема досвід роботи Центру денного перебування для дітей і молодих жінок, які перебувають у складних життєвих обставинах», - розповів Танцюра.

За його словами, цей центр, створений спільно з міжнародною організацією «Право на здоров'я» (HealthRight International) та Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров'я», за три роки свого існування надав допомогу понад тисячі особам.

«Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов тримає під особистим контролем роботу міських соціальних служб з неповними, неблагополучними сім'ями, з молодими мамами, які опинилися у складних обставинах, а також з дітьми, позбавленими батьківського піклування. Ці люди потребують особливої ​​уваги з боку держави. У Центрі денного перебування вони можуть отримати допомогу як у вирішенні побутових питань, так і психологічну, юридичну, педагогічну, соціально-медичну і так далі», - зазначив Танцюра.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168