Мітинги за і проти повалення Мухаммеда Мурсі з посади президента країни проходять у ці хвилини в єгипетських курортних містах Хургада і Шарм-еш-Шейх, у них введено підвищені заходи безпеки, повідомляють РІА «Новости» з посиланням на місцеві ЗМІ.

У Хургаді прихильники Мурсі проводять демонстрацію біля будівлі адміністрації провінції Червоне море, тоді як їхні опоненти, що підтримують рішення військових про усунення президента від влади, всього лише за кількасот метрів від них - на площі Абдель Монем Ріяд. Між мітингувальниками розташувалися спецпідрозділи єгипетської поліції. Безпеку основних об'єктів інфраструктури міста забезпечує армія.

Також за відомостями ЗМІ нечисленний мітинг на підтримку військових зараз проходить і в Шарм-еш-Шейху. Демонстрації проходять мирно і на відпочинку туристів ніяк не відображаються.

До проведення в неділю чергових «мільйонних» акцій по всьому Єгипту закликали як противники, так і прихильники поваленого на минулому тижні президента Мурсі. Єгипет переживає в останні дні найгострішу політичну кризу, яка вилилася у сутички на вулицях різних міст країни.

Минулої середи військові усунули Мурсі від влади і призначили главою країни голову Конституційного суду Адлі Мансура.

Прихильники Мурсі не визнали зміну влади і продовжують масові протести по всій країні. У п'ятницю внаслідок сутичок загинули 30 людей, більше тисячі отримали поранення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291