У прихильників ісламу в ніч на понеділок настав найважливіший і почесний місяць - рамадан.

Протягом усього періоду рамадану варто дотримуватися суворого посту («ураза»), який має на увазі відмову від води, їжі та інтимних стосунків у світлий час доби. Цей період цілком присвячується пізнанню Аллаха і Корану.

Згідно з одним із п'яти стовпів ісламу, протягом рамадану правовірні мусульмани повинні поститися від настання ранкового намаза (на світанку) до настання вечірнього (на заході сонця). Від посту під час рамадану звільняються вагітні та жінки, хворі і старі люди, діти молодші семи років, а також ті, хто не може дотримувати його з об'єктивних причин, - наприклад, воїни і мандрівники.

У цьому місяці здійснення благих справ вважається особливо важливим. Згідно з висловом пророка Мухаммеда, Аллах збільшує значущість кожного з них у 700 разів.

Саме в цьому місяці був посланий Коран.

Рамадан закінчується святом розговіння - ураза-байрамом, яке цього року припадає на 8 серпня.

Згідно з Кораном, особливість мусульманського посту полягає в тому, що постити необхідно в світлий час доби, вночі ж їсти, пити і приходити до дружин дозволено. Але від ранкової зорі і до заходу, крім прийняття їжі і подружньої близькості, забороняються куріння, вдихання ароматних запахів, не можна також закапувати краплі, затримувати вміст кишечника, пускати кров або ставити банки. У той же час, якщо людина зробить це не навмисно, це не вважається порушенням посту.

За матеріалами: «Інтерфакс»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243