Верховна Рада України повернеться до розгляду необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом законопроектів у вересні і встигне їх прийняти до жовтня, якщо опозиція не буде вдаватися до блокування. Про це в ефірі «5 каналу» заявив народний депутат від Партії регіонів Євген Мураєв.

«Для того щоб закони були зважені, вони повинні бути ретельно опрацьовані, більше того, вони повинні пройти Венеціанську комісію і повинні бути узгоджені з ОБСЄ. Після виконання всіх рекомендацій, адаптації законів, після того, як вони будуть вивірені, ми, безумовно, їх внесемо, і у вересні розглянемо», - зазначив нардеп.

Мураєв нагадав, що саміт «Східного партнерства» відбудеться в кінці листопада, а у жовтні, швидше за все, буде винесено рішення Ради Європи щодо України.

«Я думаю, що до жовтня ми встигнемо відпрацювати всі законодавчі ініціативи та привести їх у відповідність з європейськими нормами. У нас достатньо часу, якщо опозиція не буде блокувати парламентську залу, і ми будемо плідно працювати», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, Україна і Європейський Союз почали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році, а про зону вільної торгівлі, що є складовою Угоди про асоціацію, - у 2008 році.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Європейський Союз попросив Україну поспішити з прийняттям законопроектів, необхідних для переходу до другої фази виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС, заявив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232